CFA L'ALZINA DE CERDANYOLA, C/Romaní,5

CFA L'ALZINA DE CERDANYOLA, C/Romaní,5

dimarts



Malala Yousafzai, premi Nobel de la Pau 2014

 Dret d'educació de les nenes al Pakistan


El 9 d'octubre del 2012, la jove activista pakistanesa va rebre els trets que li va disparar un pistoler milicià del règim del Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), quan la nena tornava de l'escola en autobús. Va quedar ferida al crani i al coll i no va ser fins mitjan gener del 2013 que va rebre l'alta mèdica i va poder tornar a classe, a una escola secundària de Birmingham.

L'atemptat contra la jove activista va arribar després que aquesta es fes famosa, als 13 anys, escrivint un bloc per a la BBC amb el pseudònim Gul Makai, en el qual criticava el règim dels talibans, que havien obligat a tancar les escoles privades i havien prohibit l'educació de les nenes. El 2009, Malala Yousafzai i el seu pare van aparèixer al documental de la BBC "Pèrdua de classes. La mort de l'educació de la dona", en el qual denunciaven la dificultat de les noies per estudiar.

La jove estudiant i activista paquistanesa Malala Yousafzai és la guanyadora del Premi Nobel de la Pau del 2014. És la persona més jove que ha obtingut mai aquest guardó. El jurat n'ha valorat 'la lluita contra la supressió del dret dels infants i de la gent jove de rebre educació.' Pel mateix motiu, a més de Malala, també ha estat guardonat el Nobel de la Pau Kailash Satyarthi, un activista indi pels drets dels infants i contra l'explotació infantil.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo penso que està malament perque no la van deixar evolucionar.

Sergi

Anònim ha dit...

Pienso que esta chica es una persona muy valente y luchadora

Nuria C

Anònim ha dit...

Penso que es una llastima , que no deixin evolusionar a las donas.
Quan tenen el meteix dret que consovol altra ser huma.




Marta.

Anònim ha dit...

Cada vez que leo un artículo o veo una noticia de violencia de género siento una pena tremenda. Pienso que, aunque creamos que vamos para adelante, que hemos evolucionado, aún nos queda mucho camino por andar. Hoy mismo, aquí en Barcelona, ha habido otro caso.

Manoli

Anònim ha dit...

Cuando los conocimientos del entorno marcados por la religión y creencias educativas
nos llevan a hacer verdaderas atrocidades de las cuales gobiernas e iglesias tienen mucho trabajo que hacer

Lidia

Anònim ha dit...

Quan va passar aquest succés em va colpir molt com a dona que he lluitat pels nostres drets.És molt complicada la situació de les dones en els països musulmans i les perspectives no són esperançadores.

Teresa Andreu

Anònim ha dit...

Una nena digna de admirar, luchar por lo que ella quiere, aún poniendo en peligro su vida.Lo que no entiendo como el resto de los paises no luchan mas, por que esto no pase en ningún lugar del mundo.
Nuria